Мени
Вашата кошничка

Виарт Блог

09 јун. Липа
0 397
ЛипаАко заспијам во заспаноста за незаспивање. Сонувам во сонуваноста за сонување.Разбудам во разбуденоста за разбудување. Под смоква заспијам, за Мајчина душа сонувам, под Липа разбудам. Три нишки во рака Плетенки во коси, секоја девојка ги носи. Нивниот мирис ќе скротат, рис. Уште една плетенка, сплетам. со која во облаци летам. Коприва, невен, и..
02 јун. Детство
0 469
Автор: Сара Цветановска, 12 годиниООУ Невена Георгиева Дуња, VIIb одделениеМентор: Петар Беслач..
31 мај ДЕТСТВОТО МОЕ
1 984
ДЕТСТВОТО МОЕУбаво беше моето детствоси играв во моето соседство.Игравме, се дружевме, пеевме,а најмногу од се се смеевме.На училиште секој денприказни детски се редат,на час по четириесет минутисите ученици мораа да седат.Но, сега ова е приказна старасо која цел свет јас сакам да го замарам.Еј, луѓе вие што го измисливте вирусот клет,знаете ли што..
27 мај Книга
0 584
Ева Станковска IV/4 оддООУ,, Тодор Ангелевски"БитолаМентор : Мирјана Кимева..
27 мај Детство
0 408
Изработила : Матеја Талеска 13 години, 9 одделениеООУ Кузман Шапкарев, СкопјеМентор: Петар Беслаќ..
27 мај Книга – другарка стара
0 763
Книга – другарка стараЖивотот е едно кратко патувањеживееме, управуваме со негои на крај умираме.Мислиме дека се е во парите,мислиме дека со нив можеме да купиме се.Со пари може да купиме храна, но не и апетит.Со пари можеме да купиме и доктор, но не и здравје.Со пари може да купиме и часовник,но, не и време.За разлика од се другосо пари може да ку..
19 мај Детство
0 451
Деспина Тоневска, 16..
17 мај Книга
0 438
КнигаТаа е мултипотенцијална,таа е како еден вид родител,кој го потекнува и обезбедува нашиот ум.Таа е нашиот патнички вагон,каде што на секоја нејзина странаживее нов свет,не води на правиот пат,и не хидридира со нејзината течна мелодија.Со нејзе јас се дружам,и многу надеж пружам.Таа е верна и секогаш тука,и истекнува многу знаење.Ученик, Сара Ми..
17 мај Книга
1 600
Ученичка , Ардина Ајдари ( 7 одд.) Ментор, Искра Грашеска училиште, ООУ,,Ѓерѓ Кастриот Скендербеу“,с. Арачиново-Скопје..
17 мај Книга
2 518
КнигаКако долг тунел на знаења,Во кој се повеќе длабоко велгувамеСе повеќе се буди љубопитство.Што ли крие? Што ќе се случи?Моќ да не пресели во сиот свет,Книгата е цвет кој постојано цвета и не вене,Ѕвезда која постојано сјае и не гасне.Како мајка, толку умотворна и толку прекрасна.Книгата е како поточе од кое непрекинато, течат,Се леат нови волше..
17 мај Книга
0 433
Јована Гичова 16 години..
17 мај Книга
0 487
Илија Кимев III/5ООУ,, Климент Охридски"Битола..
Прикажани 1 од 12 до 198 (17 Страни)