Мени
Вашата кошничка

Гатанки

01 апр. Гатанки
0 426
ГАТАНКИ1. Се сврте ко геврече Го видов ко светулче  Веднаш пружив раче И си најдов...  (париче) 2. Студен Сечко во реката Сапун прави од водата Баба Марта го собира За еден ден го истура (мраз) 3.Бела-бела лекичка Со црна-црна пченица Жнееме со очите Мелеме со главите И со погача богата Ја храниме душата (книга)  4. Да е лед, не е лед Да е мед, не ..
Прикажани 1 од 1 до 1 (1 Страни)