Мени
Вашата кошничка

Во царството на играчките

17 декем. ОПАСНОСТИТЕ ОД СТАРИТЕ И НОВИТЕ ИГРАЧКИ
0 388
Веднаш фрлете ја тенката пластична фолија од играчките – за Вашето малечко дете да не ја фати, да се пресече и повреди. Исто така, фрлете ги сите стари скршени играчки, зашто тие се најголема опасност за сечење и повредување. Од играчките извадете ги сите ситни нешта кои се на нив, па дури и упатствата, цените и слично, зашто малечките деца се став..
17 декем. ИЗДРЖЛИВОСТА НА ИГРАЧКИТЕ
0 373
Немојте да купувате играчки од лесно-кршлива пластика. На децата помали од три години им требаат играчки кои се посебно издржливи, зашто малите деца ги фрлаат, чукаат, па и гризат. Се разбира, играчките за мали деца не треба да имаат остри рабови за да не се пресечат или повредат. Во секој случај, играчките за децата до три години треба внимателно ..
17 декем. МИЕЊЕТО И ПЕРЕЊЕТО НА ИГРАЧКИТЕ
0 377
Не сите меки играчки поднесуваат миење и перење. Многу брзо и лесно при перењето можат да отпаднат очите, копчињата и другите детали кои се дополнително прицврстени. Затоа, размислете кои играчки можат да се мијат и перат, а кои не...
17 декем. ИГРАЧКИТЕ И ЗДРАВЈЕТО
0 372
Посебно треба да бидете внимателни кога купувате играчки за деца помлади од три години. Затоа, не купувајте играчки од било кое место, туку во продавници и од познати марки.  Тоа и поради квалитетот, но и поради здравјето и хигиената...
17 декем. ПОЛЗАТА ОД ИГРАТА КАЈ ДЕЦАТА
0 350
Ползата од играта е во:Подоброто однесување. Решавањето на проблемите и донесувањето одлуки. Намалувањето на периодот кога не знае што да прави и како да го исполни времето. Зголемувањето на севкупните активности. Креативното размислување и креативната реализација. Подобрување на односот родител – дете. Одржување постојано активен однос во текот на..
17 декем. ЗНАЧЕЊЕТО НА ИГРАЧКИТЕ ЗА ДЕЦАТА
0 366
Зошто е играта значајна за развојот на децата?Играта е нивен најдобар начин за напредување, учење, растење... Со играњето децата стануваат подобри личности, а играњето е најдобар начин детето: Да ги забележи своите потенцијали. Да ги развива своите таленти. Да ги намали нервозата, нерасположението и  стресот. Да ја развива својата креативност. Да у..
17 декем. ПРИЛАГОДЛИВОСТА НА ИГРАЧКИТЕ
0 346
Играчката треба да е прилагодена на возраста на детето и да му овозможува учење и истражување. Затоа, еве неколку совети за побрз и полесен, а правилен и полезен начин на избор на играчките: Купувајте играчки со ознака СЕ. Таа ознака е гаранција дека играчката е произведена во согласност со европските стандарди и норми. Придржувајте се до упатстват..
17 декем. ИГРАЧКИТЕ И ИГРАЊЕТО
0 355
Правилниот избор на играчките исклучиво е битен, бидејќи многу ќе го определи начинот на кој детето ќе стекнува знаења и вештини. Играта е најбитниот метод при учењето.  Играјќи децата се развиваат, откриваат, учат да комуницираат и комбинираат, односно да го разбираат светот околу себеси...
17 декем. ЗА ИЗБОРОТ НА ИГРАЧКИТЕ
0 330
Во градинките за купувањето на играчките одлучуваат вработените во консултација со родителите, дома одлучуваат родителите и децата, а многу ретко, за жал, изборот на играчките го прават самите деца. ..
17 декем. ПОЛЕЗНОСТА НА ИГРАЧКИТЕ ЗА ДЕЦАТА
0 423
Влијанието на играчките е многу големо при воспитувањето и образованието на децата.  Пред сè, за развивање на нивната тактилност, моториката, фантазијата, едеукацијата, креативноста...  Играчките се неизоставен и составен дел на играта. А, играта е едукативна и креативна. Според Марија Монтесори – најдобро е учењето низ игра...
Прикажани 1 од 10 до 10 (1 Страни)