Мени
Вашата кошничка

Е-ПОШТА

23 декем. МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗНИ
0 496
Прашање: Моите деца многу сакаат да гледаат на телевизија македонски народни приказни. Има ли книга со македонски народни приказни?Нада Стефановиќ, КумановоОдговор: Имаме прекрасна книга со тврд повез, енциклопедиско издание, илустрирана од извонредниот илустратор Миле Топуз. Тоа е изданието Македонски народни приказни. Цената е 280 денари...
22 декем. СЛОЖУВАЛКИ
0 373
Прашање: Ве молам, дајте ми предлог за сложувалки за моите деца кои сега се во прво и трето одделение во основно училиште.Душанка Николова, КочаниОдговор: Имаме сет со девет сложувалки со морски животни. Тоа се пазли преку кои на најбрз и најлесен начин децата се запознаваат и учат за морскиот свет. Цената е 520 денари...
22 декем. ЕДУКАТИВНИ ИГРИ
0 512
Прашање: Сакам играчка со која ќе си играат децата, но да биде и едукативна за не само да си играат, туку и да учат.Милева Јанчева, КавадарциОдговор: Ви го препорачуваме сетот Десет едукативни игри со морковче. Цената е 600 денари...
22 декем. КНИГА ЗА ШПИОНИТЕ
0 463
Прашање: Мојот сопруг многу сака да чита за мистерии, тајни, шпиони... Сакам да му купам книга за читање како подарок за новогодишните празници.Тања Ицева, ГевгелијаОдговор: Книгата Најголемите светски шпиони ги запознава читателите со најпознатите, најпопуларните и најдобрите светски шпиони. Цената е 260 денари...
22 декем. КНИГА ОД ТОЛКИН
0 394
Прашање: Моите две машки деца многу сакаат да читаат фантастични приказни. Предложете ми некој фантастичен роман за деца.Матилда Ивчева, СкопјеОдговор: Романот Хобитот од Џ.Р.Р. Толкин. Со фантастични приказни, но и фантастичен превод од Марија Тодорова. Цената е 320 денари...
22 декем. КНИГА ЗА ЈОГА
0 396
Прашање: Сакам дома да вежбам јога, па ми треба некоја книга - прирачник.Сафет Кадриу, ГостиварОдговор: Имаме одлична книга Јога за здравје и виталност, со многу вежби и детални описи и илустрации за нив. Цената е 260 денари...
22 декем. ПРИРАЧНИК ЗА ПРАВИЛЕН ГОВОР
0 446
Прашање: Ве молам препорачајте ми некој прирачник за правилен говор кај децата. Имам малечко дете, па сакам да вежбам со него и да го научам правилно да зборува.Кети Мицковска, СкопјеОдговор: Изданието Чекор по чекор до правилен говор од м-р Ана Петреска е прекрасна книга  која многу ќе Ви помогне и може да се користи секојдневно за вежбање за сите..
22 декем. БАСНИ ОД ЕЗОП
0 576
Прашање: Моето дете многу сака да му читам басни пред спиење. Кој е Вашиот предлог?Кирил Трајчев, ШтипОдговор: Басни од Езоп. Извонредни се. Цената е 130 денари...
22 декем. АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА
0 529
Прашање: За моето девојче ми треба книгата Алиса во земјата на чудата од Луис Керол. Каде да ја најдам?Елизабета Ристевска, БитолаОдговор: Ја имаме ние таа ретка и прекрасна книга. Цената е 160 денари...
22 декем. НАЈДОБРИ АФОРИЗМИ
0 525
Прашање: Сакам да читам актуелни, духовити и луцидни афоризми. Помогнете ми каде да најдам?Ацо Донев, СтрумицаОдговор: Ти ја препорачуваме книгата Антологија на современиот македонски афоризам со заеднички надлов Почесен круг. Цената е 300 денари...
22 декем. МАКЕДОНСКИ СОВРЕМЕНИ БАЈКИ
0 397
Прашање: Сакам да најдам книга со македонски современи бајки. Можете ли нешто да ми предложите?Слободанка Пецеска, ПрилепОдговор: Да, имаме книга Антологија на македонски авторски бајки со заеднички наслов Будилник. Цената е 300 денари..
Прикажани 1 од 11 до 11 (1 Страни)