Мени
Вашата кошничка

Инфромации за испорака

ИСПОРАКА ВО МАКЕДОНИЈА 

Пратката ќе пристигне на Вашата домашна адреса од 3 до 5 работни денови од комплетирањето на нарачката. Поштарината автоматски се пресметува и се додава кон вредноста на нарачката врз основа на нејзината тежина. 
Сите нарачки над 1000 денари во границите на Република Македонија се квалификуваат за бесплатна испорака.

Забелешка: Поради сигурност на пратката, Ве молиме наведете го Вашиот телефонски број, на кој што курир-службата ќе може навремено да Ве исконтактира со цел да се договори времето на достава на пратката. Во случај пратката да биде вратена од оправдани причини, трошоците за повторно праќање паѓаат на сметка на купувачот.  
До отстапки или пролонгирање на испораката може да дојде доколку примачот не е на адресата која е внесена во нарачката, лоши временски услови, и сите останати непредвидливи ситуации кои можат да влијаат на транспортот на пратката.
 
ИСПОРАКА ВО СТРАНСТВО
 
За нарачки надвор од границите на Република Македонија ги користиме услугите на Македонска пошта и DHL брзата пошта, во зависност a со тоа и можност за избор меѓу редовна или брза пошта.
Нарачките надвор од  Република Македонија можете да ги платите единствено со платежна картичка. 

Цената на испораката на книгите во странство се калкулира на следниот начин: 

1. Редовна пошта – препорачана пратка преку услугите на Македонска пошта:
-за пратки до 1 килограм – 615 денари
- за пратки до 2 килограми – 916 денари
Рокот на испорака е 2 до 3 недели за Европа, 4 до 6 недели за прекуокеански пратки.
2. Брза пошта – DHL
-  за пратки до 1 килограм – 35 евра
-  за секој нареден килограм цената се зголемува за дополнителни 5 евра, односно 2,5 евра за секој половина килограм (500 гр)


Рокот на испорака до Вашата адреса е најдоцна за 3 работни дена во Европа, 4-5 работни дена за САД и 5-6 дена за Далечниот исток и остатокот од светот.


Забелешка: Примачот на пратката е увозник и мора да ги почитува сите закони и прописи на земјата на испорака. Нарачките, коишто се испраќаат во странство може да бидат предмет на увозни давачки, царини, даноци и такси од страна на земјата назначена за испорака. Дополнителните трошоци за царинење ќе бидат на товар на примателот.