Мени
Вашата кошничка

Занимливости

07 апр. УЧЕЊЕ НИЗ ИГРА
0 342
УЧЕЊЕ НИЗ ИГРА  Јазици, музика, спорт...  Богата понуда од различни подготвителни обуки и курсеви за најмладите. Стручњаците велат дека периодот до шест години е најважна фаза во учењето. Но, кога и што конкретно детето треба и може да започне да учи? Детето треба да учи низ игра!!! Децата до шест години учат на три начини и тоа: 1. Низ активности,..
07 апр. БРОЕВИ ИЛИ БУКВИ
0 322
БРОЕВИ ИЛИ БУКВИ? Поделени се мислењата што треба прво да научат децата: дали броевите или буквите. Но, броевите се помалку и поедноставни и може прво тие да се научат, а потоа и буквите. Со шест години децата треба да ги воочуваат и разликуваат големите и малите букви, броевите до 20 и некои најзначајни знаци од интерпункцијата (точка, запирка, из..
Прикажани 1 од 2 до 2 (1 Страни)