Мени
Вашата кошничка

Квиз

Прашање: 

 

Еден од најголемите умови на ренесансата, но и на човештвото воопшто, покрај сите свои неброени уметнички и научни дела, успеал да најде време и да напише и повеќе зен-сентенци и мудрости. Еден од нив е и овој зен:  

Сликарот кој не се сомнева во својата способност малку постигнува! 

Знаете ли за кој сликар и научник станува збор? 

 

Одговор: 

(Леонардо Да Винчи)


There are no blog posts to list.