Мени
Вашата кошничка

Грдото пајче

Грдото пајче
Грдото пајче

Ханс Кристијан Андерсен е роден во Оденсе, Данка во 1805 година како син на сиромашен чевлар. Андерсен во почетокот пишувал песни и патописи, а потоа потполно се посветил на приказните – бајки. Тој е еден од најпознатите писатели на бајки во светот. Со своите приказни секогаш сакал да каже некоја вистина од животот, па затоа во нив се сретнуваме и со едноставните луѓе и секојдневните збиднувања. Андерсен ги предупредувал луѓето на нивните недостатоци како што се себичноста,глупавоста и неправедноста. Покрај Грдото пајче, автор е на голем број бајки како што се: Снежната кралица, Палче, Летечкиот ковчег, Девојчето со кибритчињата и многу други.

Напиши мислење

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да напишете миселње
  • Залиха: Достапно
  • Код: 533G7B
  • Димензии: 0.00cm x 14.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2016
  • Бр. на страници: 26
  • Јазик: македонски
Прегледи: 2085
140.00 ден.